Stim ca pentru un barbat, una din cele mai dificile alegeri estetice este cea legata de tunsoare. Cum stim ce ne sta bine? Oare putem avea incredere in frizer? Oare ne putem ghida dupa recomandarile prietenilor?  O frizura la moda este mereu tentanta, insa adevarul este ca intotdeauna este mai bine sa alegem in functie de ce ne sta bine. 

Forma OVALA

O fata cu forma ovala arata cel mai bine cu o tunsoare clasica, scurta: ceva mai lung in partea superioara si scurt in laterale, indiferent daca avem sau nu carare. Secretul este ca parul sa nu cada pe frunte, ci mai degraba pe spate, pentru ca altfel va crea impresia unui cap rotund. Crearea unor unghiuri si a unui volum in parea superioara iti va defini mult mai clar trasaturile.

 

Forma ROTUNDA

Pentru o fata cu forma rotunda, trebuie creata iluzia de inaltime si unghiuri, asa ca cel mai bine este iti pastrezi parul extrem de scurt pe laterale si mult mai lung in partea de sus pentru a crea inaltime si lungime in zona fetei. O frizura tunsa in V, cu parul dezordonat, va face minuni.

Alege mereu sa iti aranjezi parul intr-o parte pentru a crea o forma mai alungita. Cel mai important: evita tunsorile periuta, militaresti sau bretonul pentru ca acestea tind sa evidentieze forma rotunda.

fcf7205254043db71129e3cbfce4ee5b.jpg

Forma PATRATA

Cei mai privilegiati (cel putin asa se spune) - barbatii cu forma fetei patrata - pot alege in principiu orice fel de tunsoare, chiar si variantele mai soft, precum Cary Grant in filmele anilor 40 sau la polul opus, un par lung si un look rebel.

Cu toate acestea, cele mai bune variante sunt: un undercut clasic,  frizura cu par usor lucios si pieptanat pe spate perfect pentru toate ocaziile (de la birou la o iesire in oras), un look dezordinat (perfect pentru par mai ondulat sau cret) sau tunsoarea tip "periuta". 
 

Forma TRIUNGHIULARA sau DIAMANT

Genul acesta de forma, contrar asteptarilor, se potriveste cel mai bine cu tunsorile scurte in lateral si volum in partea superioara. Chiar si tunsorile "periuta" merg bine. Bretonul poate fi o alegere buna, iar o frizura intr-o parte se poate realiza in mai multe variante: mai lucios sau poate mai voluminos

Vrei sa afli mai multe secrete? Programeaza-te online sau la 0720176241 si obtine tunsoarea perfecta pentru tine, doar la Foarfeca si Briciul!

1 Comment