Daca ai la oglinda un borcan cu gel de par din liceu și daca uscatul parului cu prosopul pana cand aproape ca iese fum iti suna firesc, atunci postul acesta este pentru tine 😊

Ești barbat in toata firea acum și ar fi cazul sa si incepi sa arați ca unul. Nu e chiar asa de complicat, sunt doar cateva lucruri pe care le poti face foarte simplu și care vor face diferența:

1.      Mergi la frizer macar o data la sase saptamani

O tunsoare regulata e un obicei foarte sanatos pentru parul tau, incurajandu-i cresterea. Pentru tunsori mai scurte sau par mai des, ar fi bine chiar la 3-4 saptamani insa pentru majoritatea barbatilor, 5-6 saptamani este un interval rezonabil

badbarber3.jpg

2.      Nu te spala pe cap zilnic

Daca faci asta, vei spala si uleiurile natural care se formeaza pe scalp, protejand pielea. Daca ti se pare ca nu mai arati chiar asa de fresh intre spalari, incearca sa aplici fie putina pudra de talc, fie un sampon uscat.

3.      Foloseste neaparat un uscator

Nu-ti fie frica sa folosesti un uscator pentru a crea volum. 2 minute cu uscatorul dimineata iti vor ajuta frizura sa dureze mult mai mult. Intelegem ca poate parea putin intimidant pentru un barbat sa foloseasca uscatorul pentru prima data, insa frizerul tau ar trebui sa iti arate cele mai simple tehnici prin care poti crea volum acasa – asta este baza oricarui styling reusit. Dureaza doar cateva minute si are un efect extraordinar.

Daca vrei un sfat de profesionist, foloseste un pieptan sau o perie pentru a indrepta parul in sus astfel incat sa creezi textura si greutate. Foloseste aer cald pentru a da forma si apoi schimba cu aer mai rece pentru a fixa.

01_how-to-blow-dry-a-pompadour-wrap-dry.jpg

4.      Las-o mai usor cu produsele

Pastreaza aplicarea produselor la nivel minim. Mai putin inseamna mai mult in situatia asta, mai ales daca ai parul subtire. Incepe intotdeauna cu o cantitate de marimea unui bob de mazare de produs professional si construieste de acolo. Nimanui nu-I sta bine cu capul scaldat in gel de par.

5.      Cumpara-ti un pieptan

Nimic nu se compara cu efectul creat de un pieptan bun pe parul proaspat spalat. Un pieptan lucrat manual sau o perie pot da volum, ridicand parul de pe scalp. Daca folosesti si spray cu apa de mare si un uscator de par, un pieptanat dupa te poate ajuta sa creezi frizuri.

41D5KNTo-pL.jpg

 

6.      Spune-i totul frizerului

In mod ideal, frizerul tau ar trebui sa te intrebe tot felul de lucruri pentru a-si da seama ce vrei si ce ai nevoie. Noi numim asta consultanta personalizata: o conversatie intre tine si frizer in care el filtreaza informatia primita de la tine pentru a-ti construi un profil care sa se potriveasca formei fetei tale, formei capului, tipului de par, varstei si ocupatiei. Fii sincer cu frizerul tau. Daca nu ai de gand sa folosesti uscatorul sau alte produse recomandate spune-i direct. Doar asa isi va da seama mai bine de rutina ta de acasa si isi va adapta tehnica tunsorii in functie de asta.

7.      Imprieteneste-te cu oglinda

Ar fi cazul sa iti aloci totusi cateva minute pentru par in fiecare zi. Nu spune nimeni sa stai o ora in fata oglinzii, insa macar sa nu mai lasi parul chiar pe ultimul loc, inainte sa iesi din casa. 10-15 minute sunt mai mult decat suficiente pentru a obtine look-ul pe care ti-l doresti.

8.      Spala-te mai bland

Multi oameni au impresia ca daca nu se zgarie pe scalp atunci cand se spala – nu se curata bine. Nimic mai gresit. Unghiile iti ranesc scalpul, asa ca cel mai bine ar fi sa folosesti buricele degetelor, miscandu-le circular, masand practic scalpul.

9.      Foloseste conditioner (balsam)

Cand te speli cu sampon, aplica si balsam dupa. Ar trebui sa fie o rutina, nu un tratament. Frecventa necesara depinde de tipul tau de par. Cateodata e nevoie zilnic. Frizerul ar trebui sa iti spuna clar cu ce frecventa sa folosesti balsam. Daca ti se electrizeaza parul sau firul e foarte gros ar fi bine sa nu il speli zilnic pentru ca el tinde sa arate mai bine dupa o zi-doua.

Vrei sa afli mai multe? Fa-ti o programare online la cei mai buni frizeri din oras sau arunca un ochi pe lista de servicii.